Opel Corsa D ABS Beyni kronik sorunları, corsa d abs beyninin ne gibi kronik sorunları vardır ve bu sorunlar onarılabilir mi, içeriğimizde bu konuları ele alacağız.
İçerik
Opel Corsa D ABS Beyni Kronik Sorunu
Opel Corsa D araçlarda Kronik Olarak Hidroagregatı ünitesi bozulmaktadır, hidroagregatı ABS beyninin mekanik bölümüne verilen adıdır, Türkiye genelinde halk tabiri ile adı ise (abs kütüğü, abs takozu) olarak bilinmektedir.
Tarafımızca Opel Corsa D abs beyni tamiri garantili olarak yapılmaktadır. Opel Corsa D araç sahipleri için çıkma abs beyni (parça) almalarını önermiyoruz, bunun en büyük sebebi ise kronik bir arıza olmasıdır ve aynı zamanda yaptığımız tamir işleminden sonra, tamir işlemi gören parçanın neredeyse sıfır ayarına gelmesidir. Bu konuda bizden garantili olarak hizmet alabilirsiniz. Opel Corsa D abs beyni için, Bize 0543 654 26 70 numaralı telefon üzerinden ulaşabilirsiniz, yoğunluktan kaynaklı yanıt alamazsanız WhatsApp üzerinden 0543 654 26 70 numaralı telefonun WhatsApp hattından bize yazabilirsiniz, En kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
ABS Fren Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?
ABS fren sistemi, Hidrolik ünite, bir ABS sisteminin merkezi bileşenidir. Her bir tekerlekte fren basıncını kontrol eden valfleri, bir geri dönüş pompasını ve bir elektronik kontrol ünitesini içerir. Ek olarak, dört tekerleğin her birinin tekerlek hız sensörü vardır.
Her bir tekerleğin hızını ölçer ve bu bilgiyi kontrol ünitesine iletir. Bir tekerlek ağır fren altında kilitlenmek üzereyse, sistem kilitleme tehlikesi geçene kadar tek tekerlek üzerindeki fren basıncını azaltır. Tekerlek tekrar serbestçe döndükten sonra, fren basıncı tekrar arttırılır.
Bu artış ve basınç tahliyesi, sürücü fren pedalına uygulanan kuvveti azaltana veya örneğin yol yüzeyinde daha fazla tutuş varsa, kilitlenme eğilimi aşılıncaya kadar devam eder. Belirli bir sisteme bağlı olarak, fren pedalı titreşebilir.
ABS Fren Sistemi Nedir?
ABS (Kilitlenme Karşıtı Frenleme Sistemi), taşıt araçlarının her türlü yük durumunda bütün yol koşullarında ve çeşitli süratlerdeki zorunlu durumlarda yapılacak ani frenlemelerde tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek direksiyondaki tam hakimiyeti sağlayan fren sistemidir.
ABS, Almanca Antiblockier-system veya İngilizce Anti-lock Braking System ifadelerinin kısa yazım biçimidir. Kilitlenmeyen fren sistemi anlamına gelir.
ABS fren durumunda her bir tekerleğin devir sayısındaki değişikliği bir kontrol ünitesi aracılığı ile denetleyen bir sistemdir. Dönüş sayısının ani düşmesi (örneğin kaygan zeminde fren yapma durumunda) ve tekerleğin kilitlenmesi durumunda kontrol ünitesi otomatik olarak fren basıncını düşürür.
Tekerlek tekrar hızlanınca fren basıncını tekrar yükselterek tekerlek frenlenir. Bu aşama saniyede birçok kez gerçekleşir. Sağ ve sol tarafın ayrı zeminlerde olması halinde bile (örneğin sağ tekerlekler ıslak sol tekerlekler kuru zeminde) herhangi bir kilitlenme veya kayma söz konusu değildir.
Bu sayede direksiyona hakimiyet tam, fren mesafesi oldukça kısadır. Fizik kanunlarının dışına asla çıkılamaz, yani çeşitli fizik kanunları her zaman mevcuttur. Islak zeminde ABS söz konusu olsa bile fren mesafesi kuru zeminden daha fazladır.
Fren sırasında çeşitli doğal kanunlar her zaman söz konusudur. Bunları hiçbir şey önleyemez. Amaç bu kanunların optimal olarak kullanmaktır. Bir sürücü eğer bir viraja mümkün olan en yüksek sınır süratinden daha yüksek bir süratle girerse ABS ona ancak otomobilin buzda kaymamasına yardımcı olacağı kadar yardım edebilir.
Sensörler devamlı olarak yavaşlamanın her anında tekerleklerin doğru devir sayısında olup olmadıklarını hassas olarak kaydeder.
Tekerleklerden birisinin devir sayısının çok düşük olması halinde kilitlenme tehlikesi fren basıncı o tekerlekteki sensör tarafından azaltılır bu suretle tekerlek tekrar normal dönüş süratine ulaşır.
Tehlikeli duruş hali ortadan kalkar fren durumundaki normal hızıyla dönmeye başlar bu anda tekrar o tekerlekteki fren basıncı sensör tarafından yükseltilir. Yeniden kilitlenme olursa aynı olay tekrarlanır.